FAQ

13 veelgestelde vragen over bedwantsbestrijding:

Bedwantsen zijn kleine, bloedzuigende insecten die zich vaak in bedden, matrassen en meubels verstoppen. Ze zijn plat, ovaal en bruin van kleur. Het herkennen van kleine bloedvlekjes op lakens en kleine, rode beten op de huid zijn indicaties van hun aanwezigheid.

Bedwantsen vormen een probleem vanwege de irritatie en jeuk die hun beten kunnen veroorzaken, wat leidt tot verstoorde slaap en ongemak. Ze vermenigvuldigen zich snel en zijn moeilijk te bestrijden, wat stress en zorgen veroorzaakt bij bewoners of gasten en reputatieschade kan veroorzaken voor hotels en pensions. Daarom is het essentieel om bedwantsenproblemen serieus te nemen en professionele hulp in te schakelen.

Tekenen van een bedwantsenplaag zijn onder andere kleine rode bultjes op de huid na het slapen, kleine bloedvlekjes op beddengoed en de aanwezigheid van kleine, bruine insecten in de slaapkamer.

Onze methode is gebaseerd op 2 gifvrije methodes:

  1. Wij verwarmen ruimtes op totdat alle bedwantsen dood zijn, het voordeel is dat meubels kunnen blijven staan en niet weggegooid hoeven te worden. De bestrijding omvat hele ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Indien nodig kan een geheel woonhuis in een dag in zijn geheel verwarmd worden.
  2. Bij kleine of beginnende besmettingen behandelen we schuilplaatsen met speciaal hiervoor ontworpen stoommachines. Deze stoommachines zorgen er voor dat de stoom heet genoeg is om bedwantsen te doden en droog genoeg om geen schade aan spullen aan te richten.

Nee dit is ten zeerste af te raden, zelf acties ondernemen maakt iedere verdere bestrijding door ons moeilijker. Bestrijdingsmiddelen voor particulier gebruik zijn namelijk niet toereikend. Ook zijn stoommachines niet geschikt hiervoor, de stoom is niet heet genoeg en stoommachines blazen te hard waardoor bedwantsen weggeblazen worden voor deze gedood zijn. Onze professionele apparatuur is hier speciaal voor samengesteld en aangepast.

Nee, nauwelijks. De professionele toegelaten middelen hiervoor bestrijden alleen bedwantsen die daadwerkelijk getroffen worden door het insecticide. Eitjes worden niet gedood en pesticiden bieden geen nawerking tegen bedwantsen. Bijkomend nadeel is dat bedwantsen de behandelde plekken gaan vermijden waardoor bestrijden na iedere behandeling moeilijker zal worden. Tevens zijn de meeste bedwantsen grotendeels resistent geworden tegen zowel toegelaten als niet-toegelaten insecticiden.

Hoewel bedden vaak de belangrijkste locatie zijn, kunnen bedwantsen zich verspreiden naar andere delen, zoals banken, stoelen en zelfs elektrische apparaten.

We streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren op verzoeken voor bedwantsbestrijding. In de meeste gevallen kunnen we binnen enkele dagen een afspraak regelen.

Ja, onze bedwantsbestrijdingsmethoden zijn milieuvriendelijk en veilig voor mensen en huisdieren. We zorgen ervoor dat uw gezondheid en comfort prioriteit hebben.

De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de ernst van de infestatie. In 90% van de gevallen volstaat een enkele behandeling. Voor we starten geven we aan wat het slagingspercentage van de behandeling is, hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent.

We geven advies over preventieve maatregelen, waaronder regelmatige inspectie van beddengoed, vermijden van tweedehands meubels zonder inspectie, en het handhaven van hygiëne in slaapruimtes.

Onze aanpak richt zich op de aangetaste kamers, maar we kunnen ook aanvullende preventieve behandelingen aanbevelen voor andere delen van uw huis om verdere verspreiding te voorkomen.

De meeste behandelingen vereisen een korte tijd. U kunt dezelfde dag weer veilig uw slaapkamer betreden.

We zijn gespecialiseerd in bedwantsbestrijding en hebben 100% focus op deze dienst. Onze ruime ervaring, specialistische apparatuur en milieuvriendelijke benadering maken ons een betrouwbare keuze voor effectieve bedwantsbestrijding.

Last van bedwantsen? Neem contact op!

Maak vandaag nog een afspraak voor een professioneel bezoek van Sebastiaan Brouwer en zijn team. Wij staan klaar om uw bedwantsprobleem te analyseren en een effectieve oplossing op maat te bieden.